Szarvasi Vadker Kft.

Hirdetmények

2018. január 5.

A Szarvasi Vadker Mezőgazdasági Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft a Baromfitartó telepek korszerűsítése című, VP2-4.1.1.2-16 kódszámú pályázati felhívás keretén belül Állattartó telep energiaigényének kielégítésére szolgáló napelem rendszer telepítése (1785721850) projektjére 9.230.769 Ft támogatást nyert el (a támogatás mértéke: 50%).

A projekt részeként a 0720/2/B/1 helyrajzi számú telephelyünkön háztartási méretű napelemes kiserőművet kívánunk megvalósítani. Az ingatlanon 8db tartószerkezet kerül kiépítésre, földre telepítve és ezeken kerül elhelyezésre a 160db napelem.

A kiépítendő napelem rendszer újdonságot jelent, mivel rendkívűl jó hatásfokkal és a piacon elérhető további rendszerekhez képest kevés veszteséggel képes üzemelni. Fontos kiemelni, hogy csekély karbantartási igénnyel rendelkezik, ezáltal üzemeltetése megbízható és takarékos.
Cégfilozófiánk, hogy a fenntartható fejlődés napjaink egyik legfontosabb kérdése és problémája, ezért törekednünk kell nekünk is arra, hogy tevékenységünk a lehető legkisebb környezeti terhelést okozza. A napelem rendszer által termelt villamos energia éves szinten tevékenységünk energiaigényének 98%-át képes kielégíteni. Ennek eredménye képpen a megtérülési időt követően jelentős anyagi megtakarítás érhető el, ezzel is növelve gazdaságunk üzemméretét és stabilizálva piaci helyzetét. A jövőbeli fejlesztések kapcsán fontos szempont, hogy ezek által termelő kapacitásunkat és piaci részesedésünket is növelni tudjuk. Az említett fejlesztés által az eddig betöltött piaci pozíciónk tovább erősíthetővé válik hazai viszonylatban is. A gyöngytyúk igények növekedése további piacokra való belépést is fog eredményezni a jövőben, amely vállalkozásunk húzóágazatává fog fejlődni ez által.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2017. 12. 31.

 

Weblap-Tarhely.hu