Szarvasi Vadker Kft.

Bemutatkozás

NagyításA Szarvasi VADKER KFT 1998-ban alakult vállalkozás. Árbevétele 87%-ban mezőgazdasági tevékenységből származik, elsősorban vadmadár- fácán, vadkacsa - és gyöngyös keltetését végezzük.

A társaság telephelye a 44. számú főút mellett, Szarvas várostól Békéscsaba irányába a 81. km-kőnél található. Az ingatlan 0,5755 ha saját terület és 6,07 ha bérelt, zárt területből áll. Az ingatlanon található egy impozáns, 1906-ban épült épület, mely funkcióját tekintve, vendégház, illetve további két épület, a keltetőház és az iroda.

Az eredeti keltetőépületet bővítettük, illetve teljesen felújítottunk a keltetési technológiának megfelelően. Az épületben három keltetősor működik, ami Bretagne típusú keltetőgépekből és szintén Bretagne típusú utókeltető gépekből áll. A berendezések műszaki színvonala a mai kor elvárásainak megfelel, az elhelyezett tojásoknál a veszteség minimális és a kikelt csibék életképessége is kimagasló a szakszerű technológiának köszönhetően.

A kikelt vadmadarak napos, illetve előnevelt állapotban kerülnek értékesítésre a vevők felé, az ország számos vadásztársasága, illetve vadászatszervező társaságai részére továbbtartásra. Az előnevelt madarakat bérnevelőkön keresztül állítjuk elő. A bérnevelési és visszavásárlási konstrukció egyedileg kerül kialakításra. Szakmai felügyeletet a KFT gyakorolja.

A vállalkozás adminisztrációs irodai tevékenysége nagyrészt a telephelyen működik. Infrastruktúrája megfelelő (víz, villany, telefon, fax, internet elérhetőség biztosított).

Az állandó alkalmazotti létszám átlag 3 fő. Munkacsúcsok idején további 3-5 fő dolgozót foglalkoztatunk. A cég vezetését és a szakmai felügyeletet a KFT tulajdonosai látják el. Békés megyében egyedül a mi vállalkozásunk foglalkozik vadmadár keltetéssel, neveléssel.

A vadmadár keltetés idényjellegű, ebből adódóan augusztustól márciusig a keltető szabad kapacitással rendelkezik.

Képek

Üzem bemutatása

Nagyítás Nagyítás
Nagyítás
Nagyítás NagyításNagyítás Nagyítás
Weblap-Tarhely.hu